2011.10.09. 21:16| Szerző: ivan1982

Majd szétrúgtuk a Ferencvárosi Önkormányzat hivatalának (senkinek sem hiányozna) és a közeli Szent Ferenc templomnak az oldalát, akkorát buliztunk vasárnap este a Bakáts téren. 

A Ferenc Napi Búcsú zárásaként Molnár Ferenc alias Megasztár "Caramel" adott hatalmas, pörgős és emberi gesztusokban bővelkedő koncertet. Egy szolnoki roma gyerek énekelt, nemcsak romáknak. Hülye előítélet, hogy a cigány zenészeket csak faj- és rajtársaik szeretik.

Rendszeresen leszólt és beszólt a színpadról, poénkodott, a csinosabb hölgyeknek bókolt egyet, de még a bepörgött és visítva csápoló háziasszonyok egóját is megcirógatta.

Sőt egy rajongót is megmentett, akit majdnem letaposott a tömeg. Nem minden celeb pöcs. Vagy ha ő mégis az, hát jól titkolja. Viszont táncolnia, azt nem kéne, mert vérciki. (Ne) táncolj Feri és egyhamar nem lesz búcsúbuli.

Külön dicséret a fideszes vezetésű helyi önkormányzatnak, hogy nem valamelyik "kötelezően meghívandó" jobbos énekest (Ákos-Demjén-Fecó szentháromság), hanem egy tehetséges fiatal és spontánul jófej cigánygyereket szerződtettek sztárvendégnek. Caramel megdolgozott a pénzéért, volt Lélekdonor, Szállok a dallal és bónuszként még a Shine-t is elénekelte. Sírtunk és vigadtunk, a langyos felvizezett forraltborra. 

Tudom, hogy rém giccsesen hangzik, de ez a roma srác összerántotta Ferencvárost, bugyuta átszellemült vigyorral arcukon együtt táncoltak a Gát utcai gettó rajkói és a nettó két méteres kigyúrt tarkopasz Fradi-drukkerek. Az egyébként flegma és bandázó szotyizó puják kiöltöztek az alkalomra (horrortisztikus színvilágú, felhajtott gallérú bőrzakókba), kívülről és lelkesen fújták Ferike dalait, számukra Caramel a felemelkedés és a kitörés példaképe. Mint a cigány, de mégsem. Több annál és nemcsak azért, mert keményen megdolgozott a sikerért. Mert igen, vannak ilyen cigányok is. Bulizni pedig nagyon tudnak, a dajdajozás a romák vérében van.

Megtelt a Bakáts tér, amely a FEFE keretében egész nyáron állandó buli és koncerthelyszínként üzemelt. Színpaddal, napozó székekkel és mozgókönyvtárral. Egyébként kár most berekeszteni a bulizást-ha egyszer már ideszoktatták a közönséget. 

Simán ideköltözhetne a száműzött Zöld Pardon vagy más alternatív szórakozóhely. Tele van Ferencváros jobbnál-jobb, bulihelyszínnek és szórakozóhelynek kíválóan alkalmas parkokkal és közterekkel.

Végre egy Caramel, amitől nem lettem kövérebb, viszont elviselhetőbben kezdődött a hét. 

Szilágyi Iván Péter

Címkék: életkép  |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://koz-zold.blog.hu/api/trackback/id/tr703290412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása