2011.09.27. 20:56| Szerző: ivan1982

Mert szarszag van. Abban a kerületben, amely korábban színvonalas és ápolt közterületeiről volt híres. Aztán a T. Választók minket is nyakon öntötték narancsöntettel. Nyolc ilyen év után nem is csoda.

Minden és mindenki fideszes lett, még azok is, akik korábban nem tudtak erről. Még az ecseri metrónál lévő zöldséges is telerakta a standját naranccsal. Nincs annyi segg, amelyet a magyar emberek nem tudnának kinyalni.

A narancsos sas azonban jóval gyengébben muzsikál és láthatóan girhesebb, mint a zöld-fehér volt. Madárinfluenza. Kifejezetten ciki, amivé lezüllesztették valaha (!) minta kerületünket:

-Közterületeink elhanyagoltak, piszkosak és büdösek. A kutyások azt és odacsinálnak, amit akarnak. Többségük szerencsére felszedi, amit kell.

-Valaha ismert és népszerű parkjaink és tereink -plö a Ferenc tér- panganak, kiszáradt fűvel és virágokkal sokkolják a természetszeretőket,

-Mindent belep a galambszar,

-Leálltak az új ház építések-ez azonban a gazdasági válság hibája is,

-Leváltották az FMK és a Pinceszínház bizonyított és nemzetközileg elismert művészvezetőit (Gárdos Pétert és Zubornyák Zoltánt),

-A Haller utca környékét és Külső-Ferencvárost önkéntes „rezesbandák”, cigány és nem cigány nemzetiségű bűnözők tartják rettegésben. A tisztességes roma és nem roma többség retteg. Kamerák, posztos rendőrök, intézkedés, sehol… Sintér Sándor büszke lehet magára.

-A Ferencváros c. helyi lap egyre inkább a Pravdara, tehát a Magyar Nemzetre emlékeztet (szerkesztői alapvetően tisztességes, de hatalmas pol. nyomás alatt álló emberek).

-A Fityesz-KDNP városvezetés által kinevezett új szerkesztők felső utasításra hónapok óta visszatartják e cikk szerzőjének két elismert helyi atyával, lelkésszel készített interjúját. Ilyen lenne egy vallásos pártszövetség?

És ez csak néhány példa, de lássuk be: elég kínosak-főként Budapest (egykori?) belvárosában.

Nem vagyok az a tipikus elvakult rajongó-leszámítva persze kurrens Fradi-imádatomat. Nem hiszek az általánosításokban és a fekete-fehér szemléletben: az előző polgármester nem volt szent és a mostani sem maga a sátán.

Egyszerűen jobban oda kellene figyelni a kerületre, nem szabadna hagyni lepusztulni és eltűnni azt, amit rengeteg munkával jól felépítettek.

Bácskai János polgármestert alapvetően jó szándékú szakembernek tartom, akire ránehezedik erőlködéstől és rosszindulattól testszagú pártjának nyomása. A helyi Fidesz borzalmas tagsága és hataloméhsége. Tisztelet a kivételnek, persze vannak rendes narancsok is, de ők valahogy mindig háttérbe szorulnak.

Bácskai anno Gegesy politikájának folytatását ígérte, rend helyett azonban csak helyezkedés, fúrások és PR-intézkedések jöttek. Néhány valóban jó és szükséges javaslat mellett, például több támogatást kap a kerülettől a Fradi és összedobtak egy egész kreatív nyári fesztivált. A környezetvédelemért is sokat tettek Bácskaiék.

Ferencvárosnak ennek ellenére a hatalomváltás óta számos lakó szerint nincs gazdája. Ha ez így marad, elveszítjük jó hírünket és visszasüllyedünk arra a szintre, ahová a szocializmus alatt került a IX. ker. 

Szilágyi Iván,

a Ferencváros és az FMK volt munkatársa,

akit egy helyi sajtrórendezványre sem hívnak meg. Mert az igazság fáj...

 

 |  · 1 trackback  | 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://koz-zold.blog.hu/api/trackback/id/tr223261120

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 1298. Akinek anya és lánya is megvolt 2012.01.30. 12:33:23

Ezzel a poszttal leheletnyi időre kiszakadunk a honi (beleértve a szlovákot is) blogoszférában utóbbi időben egyeduralkodóvá vált zoológiai, újabban botanikai diskurzusból, és határsértünk a kulturális térbe. Krúdy Gyulával először komolyabban Széles K...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.10.01. 14:13:08

És nem csak átvitt értelemben van szarszag. A héten többször utaztam a négyeshatossal, és a Corvin mozinál mindig penetráns szag fogadott. Először azt hittem, hogy egy kedves utastárs durrantott az orrom alá, de később kénytelen voltam konstatálni, hogy az a szag mindig ott, és csak ott érezhető.

Tényleg, mi lehet az oka?
süti beállítások módosítása