2011.02.02. 12:11| Szerző: ivan1982

Átadták a Közterület-Felügyelet Ferenc tér 4. szám alatti irodáját, amelyet a Ferencvárosi Önkormányzat segítségével modernizáltak. Dr. Bácskai János Ferencváros polgármestere, Varga József alpolgármester, Dr. Lóczi Zsolt rendőrezredes, a Közterület-Felügyelet vezetői és munkatársai, valamint Sebők Endre a Feszofe vezetője adta át a központot. 

A Berzenczey utca és a Ferenc tár sarkán lévő kétszintes ingatlant a Feszofe rekordidő, mindössze két hét alatt újította fel. A legmodernebb technikai elvárások szerint, kényelmes és elegáns irodát létrehozva. 

A Közterület-Felügyelet a közeljövőben éjjel-nappal működő ingyenes zöld számot indít, ahová várják a lakosság véleményét, javaslatait és szabálytalanságokra vonatkozó bejelentéseit. 

Dr. Bácskai János polgármester köszöntőjében elmondta: "A Közterület-Felügyelet számos olyan feladatot vett át, amelyek eddig nem kaptak elég figyelmet. 

Munkatársaik többek között parkőrzéssel, valamint parkolási és közterület-használati szabálytalanságokkal foglalkoznak. Mivel megnövekedtek feladataik, a közterület-felügyelők számát 42 főre növeljük. 

Az új munkatársak felvételénél fontos szempont volt, hogy ferencvárosiak legyenek. 70 százalékuk ezért kerületi lakos. A kerületi rendőrkapitánysággal szorosan együttműködve látják el feladataikat. 

Külön köszönjük a FESZOFE segítségét, hogy ilyen gyorsan rendelkezésünkre bocsátották és ilyen szépen felújították irodájukat."

Dr. Lóczi Zsolt Ferencváros rendőrkapitánya köszöntötte a közterület-felügyelet új munkatársait és üdvözölte az önkormányzat aktívabb szerepvállalást célzó terveit: "Örülök, hogy az önkormányzat vezetői elkötelezettek közterületeink fenntartásában és aktívan szeretnék segíteni munkánkat. A közös munka koordinálásáról és szervézéséről rendszeresen egyeztetünk. Tapasztalataim szerint az utóbbi időben jelentősen nőtt a közterület-felügyelők munkájának hatékonysága."

Dr. Bácskai János Ferencváros polgármestere honlapunknak elmondta, hogy a lakossági visszajelzések alapján nemrég problématérképet készítettek Ferencvárosról. A polgárok kimagasló mértékben a közbiztonságot tartják a kerület legégetőbb problémájának. 

Az önkormányzat ezért a jövőben kiemelt figyelmet fordít a közbiztonság megerősítésére. A tömbrehabilitáción kívül eső területekről sem fognak megfeledkezni. "Rendszeresen kikérjük az emberek véleményét. Beszélgetéseink során a legtöbben a közbiztonság javítását kérték. Az eddigi rendszer nem volt eléggé hatékony. Ezért 12 főről 42 főre növeltük a létszámot, külön figyelve arra, hogy új munkatársaink többsége ferencvárosi lakos legyen. Ezáltál új munkalehetőségeket tudtunk teremteni a kerületeiknek"-nyilatkozta lapunknak Dr. Bácskai János polgármester, aki hozzátette:

"A Közterület-Felügyelet és a kerületi rendőrkapitányság közösen működtetik a térfigyelő kamerákat, a közterület-felügyelők őrzik parkjaink tisztaságát és rendjét. Továbbra is várjuk a lakosság észrevételeit, mert ezek alapján küldjük ki a felügyelőket és szigorítjuk az ellenőrzést a problematikus részeken."

-A közterületeinket megrongálók és a felelőtlen, mindent összepiszkító kutyatartók mire számíthatnak? Szigorodni fog az ellenőrzés és a bírságolás? 

-Természetesen, ezért növeltük több mint háromszorosára a közterület-felügyelők számát. Ha szükséges, további létszámbővítés is elképzelhető. Szigorúan fognak fellépni, és ha kell, bírságolni.

Közterületeink tisztaságáért egyébként a Feszofe felelős, amely szorosan és eredményesen működik együtt a Közterület-Felügyelettel."

A Közterület-Felügyelet Ferenc téri irodája a kerület szívében helyezkedik el. A tervek szerint 42 közterület-felügyelő két műszakban, reggeltől egészen éjszakáig járja majd a kerületet. 

"Ferencváros parkjait -minden ezzel kapcsolatos pletykával és rémhírrel szemben- továbbra is őriztetni fogjuk"-szögezte le Dr. Bácskai János. 

Külön csoport foglalkozik a kerékbilincsekkel és a szabálytalanul parkoló autók elszállításával. Nem kizárólag férfimunka ez, női felügyelőket is alkalmaznak.

A Közterület-Felügyelet egyik munkatársától megtudom: ahol intenzívebben ellenőrzik a parkolást, onnan hamar "elszoknak" a szabálytalanul a parkoló vezetők. Legutóbb például a Csarnok téren regulázták meg a sokszor kaotikusan parkoló autósokat. Azóta fellélegzett a környék. 

Jó tudni, hogy a bírság összege a szabálytalanság észlelése óta eltelt idővel párhuzamosan növekszik. Ha még a kerékbilincselés, tehát intézkedés közben egyenlítjük ki a bírságot, sokkal olcsóbban úszhatjuk meg, mint akkor, amikor már elszállították a gépkocsit. A legtöbb kerékbilincset Belső-Ferencvárosban és a Lechner Ödön fasoron szerelték fel eddig.

A közhiedelemmel ellentétben a közterület-felügyelők nemcsak kerékbilincsekkel foglalkoznak: ők őrzik parkjainkat, fékezik meg a kukákat és egyéb eszközöket felrúgó és felgyújtó vandálokat, de felléphetnek kisebb KRESZ-szabálysértések és illegális közterületi árusítások ellen is. Párosával járják a kerületet, mivel vita esetén csak egymásra számíthatnak. A lakosság sajnos sokszor a szabálytalanul árusítók oldalára áll és intézkedés esetén őket védelmezik. Mindez tanulságos és ellentmondásos, hiszen -a másik oldalról- a közvélemény teljesen jogosan a rend helyreállítását és fenntartását követeli. Ehhez pedig tetszik vagy nem, közterület-felügyelők is kellenek.  

A Közterület-Felügyelet új kerületi központjában modern technikai eszközök felhasználásával és munkatársaik segítségével az eddigieknél hatékonyabban szeretnék fenntartani közterületeink rendjét.

 

 |   | 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://koz-zold.blog.hu/api/trackback/id/tr202633142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felhaborito 2011.06.16. 09:30:47

ivan 1982 te vagy az előmoderátor, aki szerint a hozzászólásom nem jelenhet meg??legalább megírhatnád mi nem tetszik, bár gondolom te az a típus vagy,akinek ha nem osztják a véleményét,akkor inkább csend legyen. szánalmasan elfogult lehetsz
süti beállítások módosítása