2011.03.13. 09:57| Szerző: ivan1982

 

Forradalmi dalokkal és Petőfi Sándor „Feltámadott a tenger” című versével kezdődött a Ferencvárosi Önkormányzat március 15-ei megemlékezés sorozata, amelyet az FMK munkatársai szerveztek. Szerencsére csak a tenger támadott fel, a vihar nem, így verőfényes napos idő várta az ünneplőket, akik a Ráday utca és a Köztelek utca sarkán lévő Kossuth-emléktáblánál gyülekeztek. A Ráday utca lakói, vendéglősei és turistái érdeklődéssel szemlélték a forradalmi eseményeket.

 

A hangszórókból régi időkből átörökölt, recsegős negyvennyolcas nóták szóltak, majd némi versmondás után rögtön "jöttek" a koszorúk.

 

Más ünnepi „megemlékezésektől” eltérő módon politikusi beszédektől mentes, méltó koszorúzás volt, amellyel jó és követendő példát mutatott a kerületi önkormányzat. Tátogó és kivörösödött fejű politikusok nélkül is lehet március 15-t ünnepelni. Hangulatfelelősként még egy csoportnyi iskolás énekkaros is besegített.

 

Érdekes színfoltként Pál Tibor MSZP-s országgyűlési képviselő árpádházi csíkozású nyakkendőben jelent meg:

 

Kossuth Lajos sokat látott emléktáblájánál mindenki elhelyezhette koszorúját, csak a szervezés miatt előre be kellett jelentenie szándékát. Először Dr. Bácskai János polgármester a Ferencvárosi Önkormányzat nevében, majd Veres László (Fidesz), László Szilvia (MDF), Pál Tibor országgyűlési képviselő és Nagy Anikó (MSZP), Csorba Gyula Ferencvárosi Cigány Kisebbségi Önkormányzat és Mezey István (KDNP) hajtott fejet Kossuth apánk kifényesített emléktáblája előtt. 

A „Nehéz a rézágyú” csengő dallamaira Dr. Lóczi Zsolt kerületi rendőrkapitány, Ferencváros civil szervezetei és magánszemélyek is koszorúztak.  

11 órakor ünnepi megemlékező műsorral folytatódott a délelőtt a Ferencvárosi Művelődési Központban.

 

Szilágyi Iván

 

 |  · 1 trackback  | 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://koz-zold.blog.hu/api/trackback/id/tr632735191

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Petőfi Sándor - FÖLTÁMADOTT A TENGER… 2011.03.15. 09:58:57

VIGYÉL ÁT, RÉVÉSZEMFöltámadott a tenger,A népek tengere;Ijesztve eget-földet,Szilaj hullámokat vetRémítő ereje.Látjátok ezt a táncot?Halljátok e zenét?Akik még nem tudtátok,Most megtanulhatjátok,Hogyan mulat a nép.Reng és üvölt a tenger,Hánykódnak...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.03.16. 10:41:24

Nekik lehet, mert ők a "demokraták", aki másként gondolkozik vagy eltér a véleménye a PÁRT-tól az úgyis egy mocskos fasiszta, náluk a szólásszabadság az, ők mindent elmondhatnak, ha más teszi az a demokrácia ellen van, csak nekik lehet véleményük, hát köszöni szépen a magyar, de ebből nem kér, elég volt 40 évig.
süti beállítások módosítása