2011.07.27. 08:26| Szerző: ivan1982

Bár a mezei rágcsálók megjelenése városias közegben, gyerekek közelében mindig riadalmat kelt, van a Ráday utcában Két egér, amelyek abszolút családbarátok. Sőt nyaranta fesztiváloznak is. 

A Két Egér ifjúsági könyvesboltban a Ferencvárosi Nyár keretében csütörtökönként kézműves és irodalmi foglalkozásokat tartanak-gyerekeknek és szüleiknek. Mikor én betértem, Kun Zsuzsa illusztrátor vezetésével egy kislány éppen fekete és fehér madarakat vitt papírra. Pasztellel, zsírkrétával. 

Zsuzsa közreműködött a Sárkány a lépcsőházban című mesekönyvben, amelynek szerzője és története is ferencvárosi. Mindez a Két Egér Könyvesházra is igaz: tősgyökeres franzstadtiak, a Lónyai utczában kezdték, majd márciustól a Rádayban vertek tanyát.

Mészáros János a bolt egyik tulajdonosa elmondta, hogy a betérő szülők elsősorban a magyar meséket keresik:

"Nagyon jó közösségünk van-főként innen Ferencvárosból. A gyermek- és ifjúsági irodalom és játékok igényesebb részét gyűjtöttük össze.

Túlnyomó többségében magyar szerzők könyveit áruljuk, de vannak külföldi műveink is."

-A Kisvakond és a Kockásfülű nyúl tartja magát?

-Van rájuk egy stabil kereslet. A Bambira már kevésbé, sok családban már megvan otthon.

Kun Fruzsina eredetileg grafikus, a "Képzőn" végzett: "Nagyon szeretek mindenféle szárnyas dolgokat rajzolni, repülő tárgyakat. Múltkor angyalokat, most madarakat rajzolunk."

-Mit rajzolna a legszívesebben és mi az, amit semmiképpen sem vetne papírra?

-Szörnyeket szeretnék rajzolni (kislányos vihogás), mert ilyen mesék igazán nincsenek. Néha kicsit besokallok a mesékből, otthon anyaként és a munkám során is olvasnom kell őket.

A bárgyú szövegek idegesítenek, de a szép és jól megírt meséket öröm illusztrálni.

Szilágyi

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://koz-zold.blog.hu/api/trackback/id/tr723103294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása