2011.07.22. 09:23| Szerző: ivan1982

Bence biciklisfutár és blogger, mellesleg -igény szerint- élőszobor. A miskolci srác legutóbb a Ferencvárosi Nyár alkalmából festette le magát és biciklijét, hogy aztán szobrozzon. Mert neki ez a munkája, amely állítása szerint nem rosszul fizet. Ha pénzt dobnak oda neki, megmozdul és pozitúrát vált: 

"Tavaly kezdtem, Portugál ismerőseim régóta űzik és tőlük kaptam kedvet a munkához. Speciális ruhákat és festéket kell használni, más varázslat nincs benne. Spéci bronzszínű festékkel kenem le magam. Munka után könnyen lemosható.

Felléptem már Miskolcon, Pécsen, Ausztriában, szeptemberben megyek Hollandiába, Harlembe az élőszobor világbajnokságra.

-Te leszel a magyar induló?

-Nem tudom mennyire számít, honnan jöttem. Egy élő szobor anonim. 

-A nézők egy részét "beindítják" az élőszobrok és kommunikálni akarnak velük. Hogy bírod a próbálkozásaikat, a "vicces fiúkat"?

-Főként családi rendezvényeken lépek fel, ahová gyerekkel jönnek. A fiataloknak szóló zenei fesztiválokat kerülöm, mert elég zavaró, amikor az "erősen illuminált" állapotban lévő fesztiválozók provokálnak és beszólnak. 

Koncentrálni kell egy kicsit, nem szabad engedni a külső benyomásoknak. Nem olyan nagy dolog. Esőben és sötétben nincs értelme, olyankor abbahagyom. 

-Volt már, hogy kiestél a szerepedből?

-Előfordult, hogy nem voltam annyira vidám, de ez nem látszódott és hamar el is múlt. Aki nagyon felpöcköli magát, az ne csinálja.

-Élő szobornak lenni lányos vagy fiús szakma?

-Magyarországon nagyrészt fiúk csinálják, de ismerek két lányt is.

-Csajozni lehet a fellépések közben?

-Igen, volt rá példa, de stabil párkapcsolatban élek. Ez nem olyan mint a rock & roll, hogy csak úgy dőlnek a csajok.

-Hogy állsz a "konkurenciával", a köztéri szobrokkal?

-Nem vagyok egy szobor fan, de azért szeretem őket. Otthon is van néhány.

Élőszobornak lenni, 3 órát ugyanabban a testtartásban álldogálni-üldögélni elég egyhangú meló, de valamiből meg kell élni. Jobb mint a fizikai munka: "Nem kell belegebedni"-mondja elégedetten Bence, aki Miskolcon egy biciklisfutár szolgálat elindításán töri a fejét. A családja először kicsit csodálkozott a pályaválasztásán, ma már drukkolnak neki. 

Hogy elüsse az időt, meditálni szokott élőszobrozás közben. Jó és szép dolgokra gondolva, az összesereglett turisták és "népek" vakui és értelmes arckifejezései helyett: "Jééé, itt egy szobor!"-örvendezik Bencét meglátva az egyszeri turista. 

Csütörtök este 6-tól a Ráday utcában lehet megtekinteni.

Szilágyi

 

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://koz-zold.blog.hu/api/trackback/id/tr13088356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása