2011.07.19. 18:21| Szerző: ivan1982

"Keressük azokat az önkénteseket, akik betöltötték a 18. életévüket, kommunikatívak, szeretik a gyerekeket és az embereket, lelkesek és határozottak!

ÉS ezen a nyáron szívesen lennének a Bakáts tér önkéntes házigazdái a Ferencvárosi nyár – Kultúrpezsgés 2011 rendezvénysorozat keretében! Nincs felső korhatár vagy egyéb megkötöttség!" A megújult és minden eddiginél aktívabb, sokszínűbb programot kínáló Ferencvárosi Fesztivál szervezői nyár elején tették közzé a fenti felhívást. Utánajártunk, vajon kik fogadnak örökbe egy teret? Vannak még önkéntesek? Lehet buli a lokálpatriotizmus?

Barna Anita a Zsigmond Király Főiskolán tanul, a Bakáts tér Nyitott Könyvtárában találkozunk vele. Trendi napszemüvegében lazán üldögél és kedvesen fogad. A fából készült házikó előtt asztal, székek, napozóágyak. Bárki leülhet olvasgatni egy kicsit: újságot, népszerű vagy klasszikus irodalmat, ponyvát vagy verseket. A Michael Jackson emlékkönyv és a "Sorstalanság" forgatókönyve jól megfér egymással, de vannak magazinok és napilapok is. Angol és németnyelvű könyvek, szótárak és receptkönyvek is megtalálhatóak.

Anita büszkén újságolja, hogy számos környékbeli adományozott már könyvet a Nyitott Könyvtárnak: "Általában olyan könyveket hoznak le, amelyeket már nem olvasnak. Főként versesköteteket. Antikváriumok is adományoztak nekünk. Nagyon sok gyerekkönyvünk, képeskönyvünk van. A legnépszerűbbek a versek.

-Mióta dolgozik Ferencvárosban?  

-Körülbelül egy hónapja kerestem meg a Ferencvárosi Művelődési Központot, hogy fogadnak e gyakornokokat? Majdnem minden délelőtt kint vagyok a Bakáts téren, kipakoljuk a könyveket, a nyugágyakat és a gyerek Játszósarkot.

Rengeteg könyvünk van, olvasóink többsége a forróság elmúltával délután jön. Főként anyukák gyermekeikkel és idősebbek. Csütörtök esti "Kultúrsétáink" nagyon sok embert vonzanak, hatalmas a pezsgés. Aki egyszer már volt és belekóstolt, újra visszatér sétáinkra:

http://fe-fe.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=170&Itemid=62

"A nyári időszakban általában nem nagyon alkalmaznak gyakornokokat. Több helyre is küldtem jelentkezési lapot, de csak az FMK-ból jeleztek vissza. Andragógus-művelődésszervező leszek és gyermekeknek szeretnék rendezvényeket szervezni. 

Nagyon jól érzem magam a Ferencvárosi Művelődési Központban és itt, a Bakáts téren is. Fiatalos a csapat, jó hangulatban dolgozunk, talán ez vonzza ide az embereket." 

További önkéntesek jelentkezését várják:

http://fe-fe.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=180&Itemid=63      
 

 

Szilágyi 

 

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://koz-zold.blog.hu/api/trackback/id/tr283080937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása