2011.06.14. 14:47| Szerző: ivan1982

 Megújul a ferencvárosi média

Új nevet és stúdiót kapott a ferencvárosi televízió. A 9.tv új szerkesztőjével Mánfai Tamással eddigi életéről, referenciáról és arról beszélgettünk: ki/mi marad és megy a régi televízióból?

 

„Vállalkozásunk keretében a reklámfilmektől a videóklippekig és az online tévézésig, az audiovizuális kommunikáció számos területén kipróbáltam már magamat„-nyilatkozta honlapunknak Mánfai Tamás szerkesztő, aki szabadidejében szombat esténként rádióműsort vezet és zenét szerez. Multimédia cégével 10 éve forgat és ad kommunikációs tanácsokat: „Elektronikus zenével is foglalkozom, billentyűsként játszom. Dalaimat külföldön is műsorra tűzik. Az Fm 88,1 Radio Face-n hazánkban még ismeretlen külföldi számokat mutatok be, mixműsorokat szerkesztek. Gyakran járok nemzetközi zenei konferenciánkra:

 

„Ma már nem városokban, hagyományos értelemben vett nemzetekben élünk, hanem szubkultúrákban, amelyeket összeköt az internet. Televíziós műsorainkat éppen ezért letölthetővé szeretnénk tenni, így nemcsak a kerületeik, hanem külföldi nézők és potenciális befektetők is nyomon követhetik majd őket. El fogjuk vinni Ferencváros jó hírét a nagyvilágba.”


Saját zenei klippjeit is Tamás készíti, emellett a Hangfoglalás TV-nek is szokott forgatni, valamint cikkeket írni a Hangfoglalás Magaziba. Írott, újságban megjelenő verziójuk is van: „Mindig is szerettem egyszerre több módon, más-más csatornákon keresztül kommunikálni.


A Ferencvárosi média teljesen meg fog újulni, a helyi honlapok, az újság és a televízió egyaránt. A fejlesztések az FMK falain belül centralizálódnak.”


-Hogy látja Ferencváros helyzetét?

-Folyamatosan fejlődik a kerület, amelynek kulturális arcát szeretnénk kihangsúlyozni. Ferencváros számomra és sokak számára kult hely, a „kultúra kerülete”.

-Miben lesz más a televízió?

-Az egyoldalú közlés helyett minél többször kikérjük a nézők véleményét, élő beszélgetős műsorokat tervezünk. A média alakulása és tendenciái azt mutatják, hogy az interaktív tézése a jövő.

-Szép elvek, de mit tesznek konkrétan a megvalósításukért?

-Már elkészítettük a 9.tv Facebook oldalát, ahol szabadon lehet kommentelni műsorainkat. Nagyon népszerűek polgármester úrral való beszélgetéseink, telefonon lehet kérdezni tőle. Szeretnénk gyakoribbá tenni őket, mintegy „élő televíziós fogadóóraként”.

-Aki a neten keresztül szeretné nézni a tévét, hová kattintson?

-Facebook oldalunkra és a YouTube-ra folyamatosan töltjük fel az anyagokat. Hamarosan elindul egy nagyobb kerületi információs portál, amelyen szintén rajta leszünk.

-Mekkora a tévé nézettsége?

-A struktúraváltás miatt volt egy kis szünet, nem tudok pontos adatokat mondani. Szeptembertől jó néhány újítást tervezünk: kereskedelmi jellegű szórakoztató műsorokat, és kerületünk egyik jelképének: a Fradi belső életét bemutató anyagokat. Szeretnénk a Corvinus Egyetemmel és a Ráday utcai szórakozóhelyekkel is kooperálni, hírt adni a nagyobb bulikról és előadásokról.


Hosszútávon alternatívát szeretnénk biztosítani a nézőknek, hírműsoraink például körülbelül akkor lesznek, amikor az országos televíziók híradói. Lehet csinálni olcsón és ötletesen jó minőségű dolgokat. Az eddigi stáb, Olívia és Hagyma nagy rutinnal, helyismerettel rendelkeznek és a jövőben is számítunk rájuk.

 

Heti portréműsorunk következő vendége Galla Miklós lesz.


Sz Iván

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://koz-zold.blog.hu/api/trackback/id/tr112983273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása