2011.05.06. 14:30| Szerző: ivan1982

"Hiszünk a hagyományos családmodellben"

"A mai világban sajnos kiveszőben van a hagyományos családmodell. Néhány barátunkkal, főként családos kisgyermekes emberekkel azért szeretnénk tenni, hogy a család újra méltó és őt megillető helyre kerülhessen a társadalmon belül. Sok szervezet van, amelyek csak a gyerekekkel foglalkoznak. Mi az egész családnak szóló programokat és táborokat szervezünk, ahol együtt szórakozhatnak szülők és gyerekek. Az nem teljes és jó megoldás, hogy a gyereket a szülők leadják valahova és aztán elmennek"-mutatta be egyesületüket honlapunknak Dr. Fazekas Rita a Csupa Család Egyesület alapító tagja.

 

-Milyen programokat szerveznek?

-Minden hónapban tartunk valami eseményt köszönhetően a Ferencvárosi Művelődési Központnak és Varga Barbarának, akik termet biztosítanak összejöveteleinkhez. Tavasszal kirándulunk, júliusban pedig családos tábort szervezünk. Együtt készülünk a hagyományos ünnepekre, ősztől pedig előadókat, pszichológusokat fogunk hívni, akik csak a felnőtteknek, mint szülőknek, és mint házastársaknak szóló előadásokat fognak tartani. Legelső, tavaly téli programunkon otthonról hozott anyagokból adventi naptárat és asztaldíszeket készítettünk a gyerekekkel.

Ezenkívül – megnyerve a Fővárosi Környezetvédelmi Alap 2010. évi pályázatát – „Élmény és tevékenységközpontú környezetvédelmi szemléletformálás az óvodákban és az iskola alsó tagozatában” címmel az ovisoknak nagysikerű bábelőadást szerveztünk hulladék újrahasznosítás témakörben; a kisiskolásoknak pedig a fogyasztói szokásokról, energiatakarékosságról.

-Hogyan lehet a kicsiket "zölddé" tenni?

-Olyan prímer elveket próbáltunk átadni nekik, mint a "Ne szemetelj!" és a szelektív hulladékgyűjtés és energiatakarékosság.

-Milyen más programokat terveznek?

-A párkapcsolati konfliktusok megoldásáról nőknek és férfiaknak kurzusokat szeretnénk tartani.

-Hogy állnak a váláshoz?

-Vannak esetek, amikor muszáj, de mi alapvetően házasságpártiak vagyunk. Két értelmes ember, akik annak idején házasságra, tehát egyfajta szövetségre léptek, meg kell hogy tudják oldani a konfliktusaikat. Sokszor nem kapnak ehhez elég eszközt, tudást, bevált módszereket.

-Egyedülállók is bekapcsolódhatnak az egyesületbe?

-Persze, várjuk őket és lehet, hogy egyik programunkon még párra is fognak találni!

-Mi lesz nyári táboruk programja?

-Július 23-26 között tartjuk a Ceglédi Diáktáborban, amely közel van Budapesthez és jókat lehet kirándulni a környéken. Négynapos táborunkra sztárvendégek is jönnek: vasárnap Bartos Erika mesekönyv íróval és Farkasházy Rékával fogunk játszani, beszélgetni.

A tábor alatt szelíd, kedves verseny lesz a családok között, akik szórakoztató programokon pontokat fognak gyűjteni. Lesz még bográcsozás, esti mese, diafilm nézés, kisvonatozás, városnézés és felfedezzük a ceglédi tanösvényt is.

 

Felnőtteknek párkapcsolati kérdésekről pszichológus fog előadást tartani.

 

G. G.

 |  · 2 trackback  | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://koz-zold.blog.hu/api/trackback/id/tr262882286

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mit jelent, ha terapeuta letegezi kliensét? 2011.05.09. 11:26:18

Mit jelent, ha pszichoterápia során egy elég kemény krízishelyzetben a terapeuta letegezi kliensét? Rögtön utána korrigált, sem előtte, sem utána nem fordult elő hasonló. Egy gyerekkori trauma feldolgozása volt folyamatban, nagyon védtelennek, sérüléke...

Trackback: Pszi-fóbia 2011.05.09. 11:25:28

Ki-ki biztosan talál olyan embert az ismeretségi körében, aki a külső szemlélő számára pszichológiai segítségre szorulna, mégsem lehet rávenni, hogy igénybe vegyen ilyesmit. Talán még sértésnek is veszi az ajánlatot, mintha az legalábbis a lehülyézésév...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása