2011.04.23. 10:41| Szerző: ivan1982

Ferencváros legendás papja, Lajos atya idén sem tétlenkedik, a Szent Kereszt Plébánián látványos és meghitt ünnepségsorozattal köszöntik Húsvétot:

FRISS! Ma van nagyszombat, a csend napja. Az este pedig a feltámadt Krisztus dicsősége, ezt hirdeti a körmenet. Reggel 7-től szentségimádás a szentsír előtt. Vállaljunk minél többen egy-egy félórát. A szertartás este 7-kor kezdődik tűzszenteléssel. Majd az örömének, az allelujás mise és a körmenet következik. Erre kb. háromnegyed 9-kor kerül sor.

FONTOS! Ne feledkezzünk meg a mai, nagyszombati  Szent Sír őrzésről sem! Aki tud vállajon fél órát, ne hagyjuk magára Jézusunkat!

Tegnap, Nagypénteken Krisztus szenvedéséről emlékeztünk meg, végigmenvén Vele a Keresztúton a biztos halál és a biztos feltámadás felé.  Nagypéntek sajátos, feketebetűs ünnep. Lelki előkészület: azt dicsőítjük, aki elbukott. Mert a végén sokszor még egy sem maradhat... 

Húsvét nem mai, pénzszagú, sikerorientált ünnep. Nemcsak a győztesekről szól. 

A mai este az örömé és a feltámadt, visszatért Istené lesz:

http://www.szentkeresztplebania.hu/

 |  · 1 trackback  | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://koz-zold.blog.hu/api/trackback/id/tr152849275

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jámborné Balog Tünde | SÁRGÁJA NAP, FEHÉRJE HOLD 2011.04.23. 21:29:06

Nagykarácsony napján nagy hóeső esett, / Hangos húsvét napján Duna megáradott, / Piros pünkösd napján rózsa megvirágzott – festi egy régi népdalunktermészeti képekkel az év nagy ünnepeit. Közülük is kiemelkedik a húsvét. Jelentőségét mutatja, hog...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása