2011.03.16. 16:41| Szerző: ivan1982

Megszűnik a magyar musical utánpótlás?

 

A MusicalVarázs csoport 2004 szeptembere óta működik és az évek során Ferencváros egyik emblematikus színművészeti iskolájává vált. Fiatal színészeik és énekeseik közreműködésével több tucat népszerű musicalből készítettek már rövidebb változatot.

Fő támogatójuk az FMK. Számos ferencvárosi látogatja kedvezményes árú, színvonalas és vidám légkörű előadásaikat. Szerzői engedéllyel folyamatosan játsszák a „Légy jó mindhalálig”, a „Hippolyt, a lakáj”, és az „Én és a kisöcsém” című darabokat. Állandó vendégei a hazai musical és operettgáláknak.

 

"Gyermekszereplőket” képeznek ének-zene, tánc, beszédtechnika és színészmesterség óráikon. Hallgatóiknak rendszeres fellépési lehetőséget biztosítanak, nyáron pedig 10 napos „összetartó tábort” szerveznek. Valiszka Lászlót a társulat vezetőjét kérdeztük idei programjaikról és bemutatóikról:

 

-Április 22. 19,00-kor elindítunk egy új sorozatot az FMK színpadán „Klasszikusok Musicalben” címmel, amely klasszikus irodalmi művekből készült musicalek érthető váza lesz. (Egri csillagok, Nyomorultak, István a király, Anna Karenina... stb.)

Jegyrendelés: http://musicalvarazs.gportal.hu/gindex.php?pg=28344415
-Hogyan alakult a csapat összetétele, vannak új jelentkezők?

-Sajnálatosan drasztikusan csökkent a csapat létszáma a válságnak köszönhetően és sajnos új jelentkezők sincsenek…
 -Melyek a felvétel kritériumai?

-Bárki bármikor csatlakozhat a csapathoz, aki szeret táncolni és/vagy énekelni.
 -Mely darabjaik, összeállításaik a legnépszerűbbek?

-Az "Én és a kisöcsém" című Eisemann-darab és a musical válogatások.
 -A gazdasági válság és az elszegényedés milyen hatással volt a jegybevételekre? Miből tartják fenn magukat?

-Csökkent a nézőszám, pedig ugyanúgy 1000 Forintért áruljuk a jegyeket, mint évek óta. A tartalékokat éljük fel és a megszűnés határán vagyunk.
-
A musical vonzza a fiatalabb nézőket is, vagy inkább az idősebb korosztályt hozza lázba?                

-Alapvetően a fiatalokat érdekli, hiszen ez nem egy "idős" műfaj, amelyre nagy hatással van a Madách Színház, valamint a Budapesti Operett és Musical Színház.

 

További információ a Csapatról:

 

http://musicalvarazs.gportal.hu

 

Blogunk arra kéri olvasóit, hogy vigyék e nagyszerű csapat hírét, látogassák előadásaikat, mentsük meg a magyar musical utánpótlást és Ferencváros egyik legjobb ifjúsági társulatát!

 

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://koz-zold.blog.hu/api/trackback/id/tr302744673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása