2010.12.18. 10:44| Szerző: ivan1982

A középső-ferencvárosi tömbrehabilitáció keretében három felújított házat adtak át a Balázs Béla és a Viola utcában, amelyek ezáltal teljesen új arculatot kaptak. Az elkövetkező hónapokban további házátadások várhatók, az önkormányzat folytatni szeretné a kerületet sikeressé és elismertté tevő városfejlesztési folyamatot. 

Dr. Bácskai János Ferencváros polgármestere az építési terület bejárása és a kivitelezők alapos kikérdezése után  "vette át" az önkormányzat részéről a házakat: 

A három háztömb korábban kifejezetten rossz, romos, lepukkant" állapotban volt.

Egy év alatt a kivitelezők szerkezetileg és esztétikailag is teljesen felújították őket-erős és időtálló födémet, csőrendszert és homlokzatot építve hozzájuk.

A szociológiai kutatások szerint minden megszépített házzal nő a környékbeli lakások értéke és a helyi boltok, üzletek forgalma. 

Összesen 54 lakást újítottak fel a legkorszerűbb, európai uniós szabványoknak is megfelelő építési módszerek alapján. Van köztük kisebb egyszobás "legénylakás", tetőtéri "művészlakás" és nagyobb, komplett családoknak alkalmas ingatlan is. A háztömböket a legkorszerűbb, energiatakarékos kazánokkal szerelték fel. Az építkezések során a legtöbb időt a lomtalanítás emésztette fel. 

A hosszú évtizedekig rogyadozó és méltatlan állapotban lévő "100 éves" házak visszakapták régi arculatukat. Kovácsoltvas erkélyek, csigalépcsők, századfordulós köztéri lámpák, modern nyílászárókkal és közös parkokkal, játszóterekkel.

 A házátadás végén Dr. Bácskai János megköszönte a kivitelezők igényes munkáját. Elmondta, hogy az önkormányzat új vezetése szeretné folytatni a városrehabilitációt, amelynek üteme és gyorsasága nemcsak rajtuk, hanem a Fővárosi Önkormányzat hozzáállásán is múlik.

Tarlós István főpolgármester szeretne más kerületekben is új házakat látni, talán kevesebb forrás juthat majd Ferencvárosra. A tárgyalások során előnyt jelenthet, hogy Dr. Bácskai János polgármester egyben kormánypárti országgyűlési képviselő is. Ezért nagyobb a politikai súlya, kérése és szava többet nyom a latban.

A házátadáson az önkormányzat képviselői és Sebeők Endre a FESZOFE igazgatója is résztvett. Fotónkon Dr. Formanek Gyula alpolgármester és Veres László önkormányzati képviselők láthatóak:

Ferencváros megújhodása a jelek szerint folytatódik, ezentúl talán azokat a területeket is érinti majd, amelyekre eddig nem fordítottak kellő figyelmet. Ha Isten és Tarlós István is úgy akarja, a jövőben megújul a volt "dzsumbuj" és rendbeteszik a ma még nyomorúságos állapotban lévő környékeket is.

"Az új városvezetés eltökélt szándéka, hogy folytassuk a tömbrehabilitációt"-mondta zárszóként Dr. Bácskai János polgármester. 

Kellemes meglepetésként szolgált, hogy Ferencváros új polgármestere az összes lakást bejárta és egyenként megvizsgálta, mielőtt a lakóknak átadásra kerültek volna. Más protokolláris jellegű házátadásokra ez a lelkiismeretesség nem jellemző.

Címkék: közélet  |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://koz-zold.blog.hu/api/trackback/id/tr382523512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása