2010.12.07. 20:39| Szerző: ivan1982

"A válság és az elszegényedés miatt Ferencvárosban is nagyon sokan nélkülöznek, gyermekeikkel nem tudják méltó módon megünnepelni a karácsonyt"-nyilatkozta lapunknak Bura Sándor a Ferencvárosi Roma Népi Zenekar vezetője. Kollégái és az FMK segítségével karácsonyváró jótékonysági koncertet szerveznek kerületi rászoruló gyerekeknek. 

A többgenerációs, hazánknak híres zenészeket adó muzsikus családból származó Sándor csupaszív ember. Lelkemre köti, hogy mindenképpen írjam bele a cikkbe: nemcsak roma gyerekeknek szervezik jótékonysági műsorukat. "Számomra minden gyerek egyformán fontos-bőrszínre és vallásra való tekintet nélkül."

-A felkért művészek rögtön igent mondtak, amit ezúton is köszönünk nekik. Teljesen ingyenesen és térítésmentesen lépnek fel. A másfél órás műsor végén még a Mikulás is meglátogatja majd kis nézőinket. 

Minden gyerek ajándékcsomagot kap. A Ferencvárosi Önkormányzat segítségével tudtuk megvásárolni őket. Ezúton is köszönjük nagyvonalú támogatásukat! 

-Kik fognak fellépni?

-Ahogy az alább mellékelt műsorból is látszik, lesznek profi artisták, akrobaták, valamint négy bohóc. Végzős és nagyon tehetséges, lelkes fiatal művészek. 

A Bakáts Téri Ének-zenei Általános Iskola kórusa és a Valiszka László vezette MusicalVarázs ifjú operettcsillagai szintén előadóink között lesznek. Az Artistaképző végzős hallgatói is elfogadták meghívásunkat.

A fináléban a Ferencvárosi Roma Népi Zenekarral adunk elő népszerű karácsonyi dalokat. Szeretnénk, ha a gyerekek együtt énekelnének velünk. Komolyabb, hagyományos művek és vidám, fiatalos dalok egyaránt repertoárunkban lesznek.

-Hány gyereket látnak vendégül és hogyan válogatták ki őket?

-Már most teltház van. Kerületi általános iskolák igazgatóit kerestük meg, arra kérve őket, hogy ajánljanak rászoruló diákokat, akiket vendégül láthatnánk. 1-8. osztályos tanulóknak adunk műsort. Külön örülünk, hogy sérült gyermekek is jönnek. Nekik játszani nagy öröm, a szívünkből fogjuk húzni!-mondja Bura Sándor elérzékenyülten. 

Köszönjük Zubornyák Zoltán igazgató úrnak, hogy az FMK színháztermében tarthatjuk előadásunkat.

A diákokat az ünnepségre osztályfőnökeik kísérik el. Úgy állítottuk össze a programot, hogy délután négyre visszaérhessenek az iskolába. Az FMK nélkül nem tudtuk volna megszervezni jótékonysági gálánkat.

A jótékonysági műsor programja:

KARÁCSONYVÁRÓ JÓTÉKONYSÁGI MŰSOR

December 14-én 14.00 óra
 
Ferencvárosi Művelődési Központ
1096 Bp., Haller u. 27.
 
Fellépnek:
 
- Mókás bohócok, bűvészek: Bognár Krisztián – Kriszmagic, Kereszti Csaba – Kecsa, Tar Milán és Tóth László – Milán és Laca, a Corodini Országos Bűvész Egyesület
 
- Artisták: a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola (Bp., VII. ker. Városligeti fasor 3. sz.) 
Növendékei:
Hajlékony akrobatika: Stefanovics Renáta
Kézegyensúlyozás: Illés Renátó
Excentrikus akrobatika: Brédl Petra, Csürke Tibor, Wittmann Csilla, Otrokocsi Norbert
 
- A Bakáts Téri Ének-zenei Általános Iskola kórusa – vezényel Molnár Mónika
 
- A KultúrKommandó énekesei: Rátonyi Krisztina, Pauer Krisztina és Czető Roland
 
- A Ferencvárosi Roma Népizenekar
Főszervező: Bura Sándor a Ferencvárosi Roma Népi zenekar vezetője.
  

Bura Sándor jó ember, nagy szíve van. Bár neki is van családja, gyermekei és rengeteg munkája-időt szakít mások, romák és nem romák örömére is.

Köszönjük, Sanyi!

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://koz-zold.blog.hu/api/trackback/id/tr282500524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása