2010.12.01. 22:21| Szerző: ivan1982

Decemberben folytatódnak a Pinceszínház nagysikerű ifjúsági előadásai, immár a tinédzsereket megcélozva. Nap Panni fiús lány, vagány csaj-korunk kölke. Szülei örök ellenzéke és rengeteg otthoni vita tárgya. Gyermekeinkre vagy éppen valamikori enmagunkra ismerhetünk benne. 

Története több mint csacska, szentimentális gyermekmese, betekintést kapunk egy viharos apa-lány kapcsolatba, a gyerekkori lázadások és a fejlődéstörténet világába. Mindezt szerethető és szórakoztató stílusban:

Nap Panni "Nap Panni igazi rosszcsont. Már, ha vannak lány rosszcsontok. Egy bizony van: felesel, okvetetlenkedik, mindent jobban tud a felnőtteknél. A szobája: maga a megtestesült rendetlenség. Korholja is érte az apja: Pannikám, ez így nem lesz jó, hogy leszel nagylány? De Panni javíthatatlan. Panni taníthatatlan.  

Ám egy éjszaka, egy átfeleselt nap után Nap Panni hirtelen rádöbben: nincs egyetlen barátja sem. Ő mindenkinek csak A rosszcsont. Kész, vége, elrontotta.

Ebben a válságos pillanatban előugrik a ruhásszekrényből a pormacska-kabátos, bendzsó-háton lovagoló profi problémamegoldó: Nagy Biriz Lóránt, és a kedveszegett Nap Pannit egy varázslatos utazásra csábítja. Nem kevesebbet állít, mint hogy Panni rendetlen szobájának titkos réseiben éjszakánként egy „hétmérföldes, vályoghintós asztali varázscirkusz” próbál: a Nagy Maximális. És világhírű artistái csak arra várnak, hogy tudományukat bemutathassák – kizárólag Panninak.

Nagy Biriz Lóránt segítségével Panni találkozhat Palatinszki Szilárddal, a büdi légi akrobatával, Cán Bélával, a slampos késdobálóval, valamint a búskomor, torzonborz porondmesterrel, Kis Kánnal. És valahogy mind olyan ismerős Panni számára. A darab folyamán az is kiderül, miért.

A nagy utazás Panni számára csodálatos felfedezéssel ér véget, az apa-lány kapcsolat pedig nem várt mélységeket kap."

A sodró lendületű, különleges darabot elsősorban 5-10 éves korú leendő felnőtteknek, valamint reményvesztett szüleiknek és nagyszüleiknek ajánljuk.
 

Bemutató időpontja: 2010. december 18. 11.00

További előadás: december 22. 11.00

Matuz János-Dian Róbert: Nap Panni kalandjai
2 színész, 3 hangszer, 9 szerep és rengeteg kaland – zenés mesejáték 5 éves kortól
Az előadás időtartama 70 perc, egy részben

Szereplők:      

Nap Panni
 
Tallián Mariann
 
Apa, Nagy Biriz Lóránt, Palatinszki Szilárd,
Cán Béla, Kis Kán és egyebek
 
Dian Róbert
 
  
Zene
 
Dian Róbert
 
Írta és rendezte
 
Matuz János
 

 

A Pince további programjai:

http://pinceszinhaz.hu/index.php

 

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://koz-zold.blog.hu/api/trackback/id/tr832487233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása