2010.12.01. 21:48| Szerző: ivan1982

 Jótékonysági koncert a vörösiszap áldozataiért

 A vörösiszap-katasztrófáról szóló tragikus hírek a művészvilágból is sokakat cselekvésre ösztönöztek. Nem mindennapi párost alkotva, Vukán György jazz triója és az Eucharist modern keresztény zenekar közös koncertet ad az árvízkárosultak javára. A koncertek bevételét a Katolikus Karitászon (http://www.caritas.org.hu/) keresztül juttatják el az érintett településekre. A koncertsorozat Veszprém után, szombaton 7 órától a Bárka Színházban folytatódik.

 

A kezdeményezés védnökei Dr. Erdő Péter bíboros, prímás érsek és Dr. Márfi Gyula érsek, így a koncertek is a Magyar Katolikus Egyház keretein belül valósulnak meg.

 

Az Eucharist Zenekar (http://www.eucharist.hu) közismert zenei csoport a vallási, keresztény körökben. Dalaik, lemezeik széles körben elterjedtek. A zene, amit játszanak, a bennük rejlő üzenetek és hitvallások a mai kor emberének nyelvén fogalmazzák meg a keresztény és katolikus hit örök igazságait.

 

Vukán György (http://www.georgevukan.com/) és zenésztársai a jazz zene kedvelői számára különösen ismertek, akik szintén e sürgető cél mellé álltak segítőleg.

Simon András (http://www.simongaleria.hu/) grafikusművész pedig, a koncertek alatt, a zene ihlette rajzaival kötné össze a két zenei stílust és fejezné ki közös hitvallásunkat.

 

A két zenei csoport és a közismert grafikusművész összefogása széles körben képes megszólítani mind a hívő, mind pedig a nem hívő, segíteni szándékozó embereket.

 

A rendezvény fő médiapartnere a Duna TV, aki a megfelelő publicitásról fog gondoskodni.

 

Vukán Györgyék és az Eucharist összefogása minden zeneszerető és új dolgok felé nyitott ember számára erősen ajánlott. Szokatlan zenei élménynek ígérkezik. 

 

A Bárka Színház a koncert által a művészet mellett a vallásos hit templomává is válik. A világi művészet tere szakrális többletet kap, mindezt a nemzeti összefogás jegyében. Szombat esti előadásuk a vallásos és a világi értelmiség, közönség érdekes és hiánypótló találkozásának, zenei együttgondolkodásának ígérkezik.

 

Az összeállítás és párosítás csak látszólag szokatlan, hiszen a zene, a színház és a kereszténység egyaránt spirituális és lelki többlettel rendelkezik. Nem véletlenül hasonlította olyan sok zeneszerző munkáját az imához. 

 

Mindenki más úton jut el Istenhez, a minőségi zene azonban -világnézettől függetlenül- a transzcendens felszínét kapargatja. Jobb esetben üti át.

 

Még sok ilyen koncertet, művészi hidat!  

 

További információ és jegyrendelés:

 

http://www.barka.hu/2010/11/jotekonysagi-koncert-az-iszapkarosultak.html

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://koz-zold.blog.hu/api/trackback/id/tr122487153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása