2010.11.16. 09:50| Szerző: ivan1982

43 éve megy a Benkó Klub. Szerdánként a Pinceszínházban lehet megtalálni az amerikai jazz-t játszó, Reagen és Bush amerikai elnökök által is kitüntetett zenekart.

Készülve a karácsonyra, az utóbbi években misét is író Benkó Sándorral beszélgettünk:

-Évente 200-250 koncertet tartanak és körbeutazzák a világot, hogy van idejük emellett még klubbot tartani?
-Ez a szám minden fellépésünket tartalmazza. Klubok, kisebb és nagyobb koncertek, kiemelt nagy koncertek itthon és külföldön. Különösen nagy jelentőséget tulajdonítok saját klubbunknak, hiszen otthonunknak tekintjük. A már eltelt 43 éves múltja is kötelez.
-Hogy kezdődött? Honnan jött a Benkó Dixilend Klub ötlete?
-Sentényi Barna (azóta is klubtitkárunk) keresett meg az ötlettel, hogy az életünk első próbatermében (1957. február) nyissunk Benkó Klubot. Kislányom (barbara) születése adta startot, és azóta megszakítás nélkül megy.
-Milyen egy átlagos klubnapjuk és hogy lehet valaki klubtag? Mekkora az érdeklődés és kik, mely korosztályok jönnek?
-A klub mindig 17.30 körül nyit. Jönnek a vendégek, pezsdül a büfé. Mindig zsíros kenyér, lila hagyma és sör volt a büfé alapja! Klubtagság csak az első évtizedben volt, azóta bárki látogathatja a klubestéket. 18.30 –kor indul a zene, és három menetben  - két szünettel – játszunk 21.15-ig.
A korosztály erősen változik. Most éppen fiatalodik. Természetesen a fele kb. 50 felett, de minden korosztály képviselteti magát.
-Mely számaikat szokták előadni, kérni?
Ez erősen változó. Ma divat a Petite Fleur, Creole Jazhz, La vie en Rose, Tiger Rag, stb.
-Önök nem ezt a stílust képviselik, de mégis sztárok, csúnya, de népszerű szóval: celebek. Hogy reagálnak rajongóik, amikor testközelben találkozhatnak Önökkel?
-Rajongó körünk lényegesen nagyobb, mint azt gondolnánk. Ez akkor derül ki, amikor a kocsimból kiszállva tömegközlekedésre szállok, hhogy belenézzek a budapesti  mindennapokba. Végtelen kedvességet, figyelmességet kapok, néha úgy tűnik, mindenki ismer és szeret.
-December 22-én Gyertyafényes Klubbal zárják az évet, milyen programmal készülnek?
-Minden évben Sentényi Barna állítja össze a programot az abban az évben  legnépszerűbbnek bizonyult számokból.
-Idén is terveznek Karácsonyi Misét, méghozzá liturgiamentesen. Honnan jött ez a rendhagyó ötlet és mit takar? Mise és jazz összefér?
-Idén az őrségváltás miatt nem volt főnök, akivel tárgyalni lehetett volna. Egy Mise előadásunk lesz, Puskás Öcsi halálának 4. évfordulóján adjuk elő Székesfehérváron, a székesegyházban.

G.G.

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://koz-zold.blog.hu/api/trackback/id/tr832451863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása