2010.09.29. 07:56| Szerző: pestipeti

Köztéri konditerem a Lenhossék parkban

 

Budapesten egyedülálló módon nyitott és teljesen ingyenes köztéri konditermet hozott létre a Ferencvárosi Önkormányzat. A teljesen felújított, befüvesített és őrzött Lenhossék/Kerekerdő parkba testépítő gépeket helyeztek ki. Mikor kint jártam, épp két idős hölgy gyakorolt rajtuk, majd tornazsákjaikkal egyetemisták jöttek edzeni. A sajátos „edzőterem” kezdeményezőjét, Törőcsik Judit önkormányzati képviselőt (FLE) a „miért-ről” kérdeztük:

 

 

„A Kerekerdő parkban régebben egy gördeszka pálya volt, amely életveszélyes állapotba került. A javítási költségek igen magasak lettek volna. Ekkor merült fel, hogy szüntessük meg a pályát és a helyére köztéri kondigépeket állítsunk fel.”-mondja Törőcsik Judit, aki maga is sportos fitt nő.

 

  

-Hogy fogadták a helyiek a kirakott sportszereket, élnek az ingyenes sportolási lehetőséggel?

-A lakosság igen jól fogadta, hiszen nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is tudják használni őket. A gördeszka pályát sokszor nem rendeltetésszerűen használták a gyerekek, inkább csúszkáltak rajta.

 

Az erőgépek felállítása a nyári időszakra esett, amikor napközben igen meleg volt. Akkor még úgy látszott, hogy igen kevesen használják, de a nagy meleg elmúltával egyre többen jönnek.

 

-Drága eszközökről van szó, hogy tudják megelőzni a lopásokat?

-Vannak parkőrök, akik a teljes parkot őrzik, így vigyáznak erre a részre is. A parkot este bezárják és reggel nyitják ki. A park nyitvatartásának idején belül bárki és bármikor használhatja az kondicionáló gépeket.

 

Szilágyi Iván Péter

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://koz-zold.blog.hu/api/trackback/id/tr1002331330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása