2010.08.11. 07:28| Szerző: pestipeti

A Lakótelepi Vigasságok keretében szeptember 10-én, pénteken 19 órától a Republic lép fel a József Attila-lakótelepen. Cipőék dalait Budapest legszebb és legzöldebb lakótelepén, a több botanikai és építészeti ritkasággal büszkélkedő "Jóskán" hallgathatjuk meg a 2010-es Lakótelepi Vigasságok kezdő-rendezvényeként.

A Republic 1990. február 23-án (a Halak csillagjegyben) alakult, a lemezborítóikon szereplő hal is ezt szimbolizálja. Boros (sz.: 1962. nov. 17.) (ex-Citrom, ex-Kanguru), Tóth (sz. 1966. máj. 13.) (ex-Balatonszelet), Bali (ex-Denevér), Szilágyi (ex-Cipőfűző, ex-Balatonszelet) és Cipő (ex-Andante, ex-Cipőfűző) könnyen értelmezhető, szókimondó és hihetetlen dallamos zenéjéről vált híressé. Az együttes nem sokkal megalakulása után megnyerte a rockfesztivált Balatonlellén (amit a 67-es főút köt össze Kaposvárral).

Koncertjeiken még a színpadra lépés előtt az Illéstől a Miért hagytuk, hogy így legyen című dalt játsszák be, ezután cirkuszzenére megjelennek a tagok. Cipő a következőképpen konferálja a többieket: Patai Tamás - légtornász, Boros Csaba - állatidomár, Nagy László Attila - mélyvízi búvár, Tóth Zoltán - költő (régebben: erőművész); az utóbbi években az állandó közreműködőket is belevették: Szabó András - Gépfolklór, Halász Gábor - Debrecen. Majd Indul a mandula! felkiáltás után eljátsszák állandó nyitódalként a Neked könnyű lehet-et, ami az első album 1. sorszámú dala.

Emblémájukká vált kishal, ami annak köszönheti megszületését, hogy a zenekar a halak jegyében alakult, Cipő kedvenc halászcsárdájának is ez a jele, valamint hogy megtetszett a fiúknak az emberforma a halba ágyazva.

A jeligéjük: "The Worst Group of Hungary" azaz „a legrosszabb csapat Magyarországon”. A mottóval görbe tükröt kívántak tartani az elé, hogy minden előadót a „legjobbnak” hirdetnek.

A Lakótelepi Vigasságok háromnapos programsorozata minden korosztály és érdeklődési kör számára igazi csemegéket ígér: a sportszeretőknek szombaton lakótelepi futást szerveznek, majd a Dési Huber Művelődési Központ és a Showtime Budapest Táncstúdió akrobatikus rock'n'roll táncosait és a Harmónia Balett előadását tekinthetjük meg. 

 

A jó ebédhez a Ferencvárosi Cigányzenekar (csak kerületünkben karolták fel így a romákat) húzza a nótát, majd több neves popsztár és az MP3 (Máté Péter trió) fergeteges bulija következik. Este Lehár Ferenc Vígözvegyét mutatják be nemzetközi hírű énekeseink közreműködésével: Szolnoki Tibor és Zsadon Andrea fellépésével.  

Vasárnap 11 órától Veszprém város vegyeskara Liszt Ferenc "Missa Choralis" ünnepi miséjét adja elő Kaposi Gergely vezényletével, majd családi piknik, játszóház, kézműveskedés és táncházak várják a kicsi és nagyérdeműt. A programsorozatot szabadtéri házibuli zárja Attilával.

A rendezvénysorozatot Gegesy Ferenc polgármester nyitja meg. Minden rendezvényünk ingyenes.

 

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://koz-zold.blog.hu/api/trackback/id/tr682213871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása