2010.08.11. 06:55| Szerző: pestipeti

Ősztől rendhagyó angoltanfolyam indul a Ferencvárosi Művelődési Központban: Helen Doron a filozófia, a zene és az orvostudomány módszerei alapján teljesen új megközelítésű angoltanítást fejlesztett ki gyermekeknek. Gyakorló anyaként csak olyat és úgy tanít, amelyek saját gyermekeinél is beváltak.

Az angol származású Helen Doron 25 éve foglalkozik nyelvtanítással, amelyet ötvözött egy a zeneoktatás területén már bevált pedagógiai újítással: saját lánya hegedűórái segítették hozzá, hogy tudomást szerezzen a hegedűtanulásnál alkalmazott Suzuki-módszerről, mely a zenetanulást a nyelvtanulással hozza összefüggésbe.

A Suzuki-módszer úgy tanítja a fiatal gyerekeket zenére, hogy azt otthon naponta újra és újra meghallgatják. A tanár megmutatja a gyermeknek, hogyan kell a zenét eljátszani. Kezdetben a gyerekek nem is tudnak kottát olvasni. Óráinak szerves része az otthoni játékos munka, a tananyag újboli meghallgatása és a gyermekek szeretteljes ösztönzése.

Manapság több mint 400 Helen Doron English oktatási központ működik világszerte és félmillió gyerek tanul iskoláikban. Az újfajta angolórák ősztől Ferencvárosban is elérhetőek lesznek. Nagy előnyük és újításuk, hogy a gyerekeket angol nyelvű dalok, versek és mondókák segítségével vezetik be a nyelv rejtelmeibe. Nem szokványos nyelvórákról van tehát szó, hanem vidám együttlétekről, amelyek során az angol, mint anyanyelv épül be a gyerekek szókincsébe. 

Helen Doronék összesen 10 évnyi angol nyelvtanfolyamot kínálnak a gyermekek számára: 7 évig az angol beszélt nyelvet tanítják a kicsiknek, majd 3 évig beszélni, olvasni és írni oktatják a nagyobbakat. A program mindent magában foglal, amire a gyermeknek szüksége van ahhoz, hogy angolul beszéljen: anyanyelvi kiejtés, nyelvtan és szókincs. 3 hónapos kortól 14 éves korig a legjobb angoltanítási anyagokat és módszertant tudják nyújtani.

Az angol mára második anyanyelvvé vált Európában és a világban, sosem lehet elég korán elkezdeni. Főként azért, mert kiskorban sokkal "jobban fog" az emberek agya és gyerkőceink könnyebben, gyorsabban sajátíthatják el az angolt. Mindezt játékos, vidám környezetben és kortársaik között. 

Helen Doron óráira mindig óriási az érdeklődés, érdemes időben jelentkezni rájuk!

 

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://koz-zold.blog.hu/api/trackback/id/tr202213852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása