2010.06.19. 13:10| Szerző: pestipeti

Ferencváros fáradt, a vb kiszívta a lakosokból az erőt. Főként az asszonyokból: nehéz úgy aludni, létezni, szappanoperát nézni, hogy közben a fater üvölteti a meccset és a vuvuzelát. Bosszúból, revansként szombat délelőtt férjuram vásárol be, a Spar tele van tanácstalan, fejüket vakargató családfenntartókkal. Nem találják helyüket és a bevásárlólistát. Ellenségesen méregetik a zöldségespultot. Rabszolgasors, sör, hassal. 

Cserébe viszont annyi sört vehetnek és vedelhetnek, amennyi jólesik. A Fekete Démon kárára előretört a Borsodi Bivaly. Ritka hülye név. Mi köze ennek a haszonállatnak a sörhöz, még elkészíteni, kisütni sem lehet vele. Ennek ellenére csak úgy bőgnek a bevásárlókocsik. 

Élemedett korú, megviselt férjember vásárol előttem. Beleőszült a házasságba. Lecsóra készül, dobozolt sertészsír és lecsó-pakk. Előre összekészített hagyma, paprika, és egyéb gyökerek. Meg persze alkohol, mert meccset nézni sörrel az igazi. Sör és lecsó, a délutáni szieszta alatt kellemesen elnyom, de a gólra azért fel lehet ébredni tőle.

A Mester utcában újra megjelentek a Jehovák. Közel a Megváltás, márcsak 3 nap. Korábban két nyugdíjas masírozott és ijesztgette kiadványaival a lakosságot. Az egyikük kidőlhetett, helyébe új hús érkezett, fiatal, militáns Barbie-kinézetű hittérítő. Rózsazsín pántos, kivágott ruhácskában prédikál Krisztusról. Nyílván egy Ken fazonú Jézusról álmodik.

A tősgyökeres ferencvárosiak gyakorlottan küldik el őket, a cigányok néha meg is kergetik a párost:

-Ismeri a Bibliát?

-Nem érdekel, hagyjon békén!-villámló szemek.

-Csak egy szóra, álljon már meg!

-Nem méssz...!-ez általában hatni szokott, főként lábdobbantással.

Kedélyesen inog az Őrtorony, de legalább a házak stabilak.

A Mester utca maga egy bolt. Végigmész rajta és kész a bevásárlás. Az idény jellegű virágoktól kezdve a csillagszóróig minden kapható. Zsiguli nagyker. Karácsony előtt, a szeretet ünnepének jegyében egy kisbusznyi közterületfenntartó szarrá vert egy csillagszóró árust. Illegális kereskedelmi tevékenység. Nyolcan egy ellen, tülekedés, fejbeverés. A többség a kisebbség ellen.

A szomszéd szupermarketből hívhatták ki őket, ott is árultak csillagszórót. Kapitalizmus live.

A kéregető probléma itt is jelen van. A 6-os megállójában lepusztult arcú, sírontúli hangú fazon talál meg, aprót kér. Állítólag ebédre.

-Sajnos nincs apróm, majd legközelebb.

-Nem baj, egy 500-as is jó lesz.

Miután lekoptatom "Jó egészséget!" kíván. El tudom képzelni a kórházat és az osztályt, ahová küldene. Miért kell megköszönni a semmit?

Mindegy, megy a vébé, rotyog a lecsó, és ha mázlink van, még egy megváltásra is benevezhetünk.   

 

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://koz-zold.blog.hu/api/trackback/id/tr612093492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása