2010.03.27. 07:17| Szerző: pestipeti

Ferencváros és a Fradi kulturális együttműködése 

Különleges, az idei nyári Ferencvárosi Fesztivál előadásait érintő együttműködésről született megállapodás Ferencváros Önkormányzata és az FTC Labdarúgó Zrt. között.
Ünnepélyes keretek között írta alá Dr. Gegesy Ferenc, Ferencváros polgármestere, és Berki Krisztián, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója azt a megállapodást, melynek értelmében a sportklubot üzemeltető részvénytársaság júniusban hat estére díjmentesen a kerületi önkormányzat rendelkezésre bocsátja az Albert Flórián Stadiont.
 
A megállapodás eredményeként az önkormányzati támogatású kulturális rendezvényeket összefogó Ferencvárosi Művelődési Központ (FMK) és Intézményei szervezésében megvalósuló Ferencvárosi Fesztivál nyári rendezvénysorozatának különleges, kiemelt helyszínévé válik az Üllői úti aréna.
 
"Köszönjük a Ferencvárosi Önkormányzatzatnak és a Ferencvárosi Torna Klubnak, hogy a 16 éves Ferencvárosi Fesztivál -amely Budapest egyik legpatinásabb és legismertebb kulturális eseménye- idén a Fradi nagymúltú pályáján valósulhat meg"-mondta Zubornyák Zoltán az FMK igazgatója. 
 
"A közeljövőben nagy valószínűséggel mélygarázs építésbe kezdünk a Bakáts téren és ezért új helyszínt kellett keresni a Ferencvárosi Fesztiválnak (FEFE). A Fradi a legnagyobb múltú tornaklub Magyarországon. A nehéz gazdasági helyzetre tekintettel külön öröm számunkra, hogy a fesztivál mind a kerületi polgároknak, mind az önkormányzatnak jóval kevesebbe kerül majd. A belépők árai töredékei lesznek más, hasonló események költségeinek"-mondta Gegesy Ferenc polgármester, aki Zubornyák Zoltán (FMK) javaslatát felkarolva állapodott meg a Fradi vezetőivel.
 
A Fradi részéről Berki Krisztián vezérigazgató elmondta: "Szeretünk mindig új dolgok felé nyitni, amely nem feltétlenül a futballhoz kapcsolódik, de jó a sporszerető embereknek is. A kulturát és a sportot közelebb kívánjuk hozni egymáshoz. Célunk, hogy a kulturális eseményekre jellemző viselkedéskulturát sporteseményeinken is elterjesszük. Reményeink szerint több mint 10 ezer regisztrált szurkolónk és sportolóink minél nagyobb számban látogatják majd a Fesztivál programjait." 
 
Az ország legnépszerűbb sportegyesülete és Ferencváros Önkormányzata között létrejött együttműködés célja a kerületi és fővárosi közönség számára különleges kulturális élmény létrehozása, és - nem utolsó sorban - Ferencváros közös népszerűsítése. Hazánkban először kerületünkben, Ferencvárosban fordul elő, hogy egy focipálya kulturális fesztiválnak adjon otthont.
 
 
A 2010-es Ferencvárosi Fesztivál tervezett programja az FTC stadionjában:
 

2010. június 16.
 
szerda
 
20.30
 
Experidance: Revans
 
2010. június 17.
 
csütörtök 
 
20.30
 
Concerto Budapest Szimfonikus Zenekar koncertje
 
2010. június 19.
 
szombat
 
20.30
 
Ghymes koncert
 
2010. június 20.
 
vasárnap
 
19.00
 
Benkó Dixieland Band, Budapest Klezmer Band, Old Boys koncert
 
2010. június 25.
 
péntek
 
20.30
 
István, a király a Társulat előadásában
 
2010. június 26.
 
szombat
 
20.30
 
István, a király a Társulat előadásában
 

 
 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://koz-zold.blog.hu/api/trackback/id/tr831872093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása