2010.02.20. 09:23| Szerző: pestipeti

A botrányos és csalásokkal bemocskolt ferencvárosi időközi választások hatása még a mostani kopogtatócédula gyűjtésre is rányomta bélyegét. Bácskai János országgyűlési képviselő szerint az emberek sokkal bizalmatlanabbak lettek a gyűjtőkkel szemben. Sokan csak a jelöltnek, azaz személyesen neki adták oda ajánlószelvényüket. Helyi szinten kisebb mértékben, de most is előfordultak csalások, visszaélések. A Fidesz nevében Ferencvárosban is gyűjtöttek ajánlószelvényeket és feltört postaládákkal is találkoztak. Egyik önkéntesük még hallotta is, amint felfeszítik őket, mire azonban leért, már megléptek az elkövetők. Bácskai János szerint ilyen esetekben az érintett, meglopott választópolgároknak kell be kellene menniük az önkormányzat jegyzőjéhez. Hivatalosan bejelentve, hogy ellopták ajánlószelvényeiket. Ezzel kvázi le lehet "tiltatni" őket-hasonlóan egy bankkártyához. Ha a lopott kopogtatót ezután valamelyik párt vagy jelölt mégis fölhasználja és leadja, hamar lebukhat.

A gyűjtés során azt tapasztalták, hogy alapvetően bizakodó a lakosság. Nagy reményeket fűznek a változáshoz az emberek és kemény számonkérést követelnek a Fidesztől. A szocialista szimpatizánsok is kultúráltan fogadták önkénteseiket, semmi balhé vagy incidens nem volt: "Mintha kezdenénk megtanulni, miről szól a demokrácia"-fogalmaz Bácskai János, aki szerint szükség van a felelősök megbüntetésére, decsak a törvény adta kereteken belül. Kérdésünkre, miszerint a Jobbik ráhajtott a Fidesz szavazóira, elmondta: "Aki valós változást és számonkérést akar, olyan pártokra szavazzon, akiknek van esélyük a többség megszerzésére. A Jobbik kemény dolgokat mond és ígér, de alaptalanul, hiszen úgysem fognak többségbe kerülni. Csak a Fidesznek van reális esélye erre."

Bácskai Jánost, Ferencváros országgyűlési képviselőjét és alpolgármesterét eddigi tevékenységéről: eredményeiről és kudarcairól kérdeztük. A tavasszal lezajlott időközi választások, majd a törvénykezési szünet miatt, csak ősztől kezdhette meg az érdemi munkát. A rövid idő miatt csodákat és nagy dolgokat nem tudott véghezvinni. Meglepte, hogy fideszes képviselő létére, néhány javaslatát elfogadta a kormánypárti többség, de a költségvetéshez benyújtott 5 módosító indítványára nemet mondtak. Pedig milliárdokat hoztak volna a kerületnek. Nagy reményekkel tekint a József Attila Tervre, amely milliárdokat hozhat a kerületnek és több rossz állapotban lévő középső-ferencvárosi házat újítanának fel belőle.  

A reptéri zaj ügyében csak kommunikációs szinten nyitott a légitársaság: nagyon nehéz lesz elérni, hogy a gépek ne Ferencváros felett húzzanak el. Jelenleg ugyanis a pilóták az Üllői utat használják tájékozódási pontnak a leszáláshoz.

Bácskai János környezetvédelmi tanácsnokként 2002. felügyeli Ferencváros környezetvédelmi programját. A kiábrándítóan üres és leharcolt gangok élettel való megtöltéséért beindították a Zöld Udvar-programot, Belső-Ferencvárosban minden ház szelektív hulladékgyűjtőt kapott és több közparkot, szobrot is átadtak. A köztisztasággal nem teljesen elégedett: "Utcáink állapota nemcsak az önkormányzaton, hanem az embereken is múlik." A takarítással a közhasznú munkások vannak megbízva, azonban nincs elég jelentkező az állásokra. Harcol az illegális szemétlerakók, "földből kinövő" szemétdombok ellen.

Fő célja a tömbrehabilitáció folytatása: "Nagyon sokat tett ezért Gegesy Ferenc polgármester, aki mindig kiállt és oroszlánként küzdött az ügyért." Bácskai János kiemelten kezeli a középső-ferencvárosi komfortnélküli lakások helyzetének javítását és több pénzt szeretne kiharcolni a rendőrségnek. A kerületen belüli bönőzési gócpontokat, elszlömösödött területeket mindenképpen fel kell számolni.

"Nem nekünk, politikusoknak kell kitalálnunk, hogy mi kell az embereknek. Egyszerűen meg kell hallgatnunk őket. Ezért szeretnénk minden egyes ferencvárosi polgárhoz eljutni az ajánlószelvény-gyűjtés során"-mondja a képviselő.

Szilágyi Iván Péter

 

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://koz-zold.blog.hu/api/trackback/id/tr131775249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása