2010.02.07. 12:53| Szerző: zoldadmin1
Kezdek egyetérteni azokkal, akik szerint minden évben választásokat kellene tartani. Főként télen, nagy havazások idején. Mindezt nem Somogyi Zoltán és Ron Werber és egyéb alulfizetett kampánytanácsadók foglalkoztatását ösztönző, hanem elsősorban közlekedési és köztisztasági szempontból javaslom. Mióta elkezdődött a kampány és kihirdették a választások időpontját, feltűnően tisztább és ápoltabb lett Budapest! Felébredt Demszky Gábor lelkiismerete.
 
 
 
 
A világ nagy részét sújtó hó helyzet –amely még a déli országokban is bedurvult, közlekedési káoszhoz és lakóházak, templomok összerogyásához vezetve- fővárosunkban kezd egyre elviselhetőbb lenni. Vasárnap reggel 9 kilenc órakor például mind Ferencvárosban, mind Józsefvárosban dolgozó közterület fenntartókkal találkoztam. Ha nem is lelkesen, de munkahelyük megtartása és a hideg időt enyhítő leendő féldecik reményében szenvedő képű elhivatottsággal lapátolták és hányták a havat. Délelőtt 10-re már járható volt a Mester utca és a Népszínház utcából sem lett jégpálya. Az FKF munkatársai mellett a boltosok és kötelességtudó házfelügyelők is aktivizálódtak, és nemcsak a Mc’Donald’s előtt. A sokat szidott népetető ilyen szempontból példamutató, mindig tisztán tartják portájukat, az első hópelyhek megjelenésére kiküldik mosolygó jelvényes és papagájszínű kosztümökbe öltöztetett hűbéreseiket lapátolni egy kicsit. Azért kabátot adhatnának rájuk, annyira nem sürgős…
 
 
A CBA előtt tisztára, szinte szárazra sikált placc fogad és a vasárnap egyébként zárva tartó Népszínház utcai zálogház bejárata is szépen rendbe van téve. Józsefváros új fideszes Terminátora, Kocsis Macsó Máté polgármester láthatóan bizonyítani akar, és ez jó. Reméljük politikusaink lelkesedése fennmarad a választások után is és nem hagyják tovább rohadni a várost.
 
 
A Mester utcában érdekes kép fogad, egyes részeken csillogósra van pucolva, máshol viszont fullákol a hóban. Amikor a gyalogos már megnyugodna, hogy ma sem fog elcsúszni-újabb jégpályához ér és kezdődik a túlélő játék. Ennek ellenére folyik a munka, amelynek remélhetően meglesz az eredménye.
 
Szép kontrasztot képez a legendás, hóval fedett Mester utcai fasor és a tiszta utca. Meg a rendes házak.
 
A kisebb utcácskákban kicsit kaotikusabb a helyzet, hókotrókat vagy munkásokat nem nagyon látni. Mindenki jajong a munkanélküliség és nemzethalál miatt, de hómunkásnak nem mennének el. Pedig nem is olyan rosszul fizet és nem szadizzák túl őket. Kifejezetten laza, hétvégi testmozgás!
 
Szilágyi Iván Péter  

 

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://koz-zold.blog.hu/api/trackback/id/tr891736223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása