2010.02.07. 12:29| Szerző: zoldadmin1

 

Ferencvárosban péntek este egy ifjú képzőművész, Kováts Nikoletta is bemutatkozhatott. Pinceszínházban megtekinthető képei hidegtű technikával készültek.
 
Angliai tanulmányai (Erasmus-ösztöndíj) során sajátította el ezt a Szigetországban nagy hagyományokra visszatekintő és professzionális szinten, nagy és elismert műhelyekben gyakorolt művészeti módszert, amely egyedi és absztrakt képi világot hozhat létre. A tűvel közvetlenül a réz lemezbe vésik a rajzot.
 
 
A Pécsi Művészeti Karon végzett ifjú művésznő figuráit szokatlan pózokba rendezi, erős nőiesség, rajzos karakter és erotikus töltet jellemzi őket-hasonlóan megálmodójukhoz. Nikoletta kívülről szerény, visszahúzódó, de mégis rendkívül energikus és magával ragadó egyéniség. Képein bábszerű alakokat láthatunk, akiket a „női művészet” stílusában mutat be. Az angol, rajz és művészettörténet tanárként dolgozó művész a mozgás szerelmese. Képei dinamikusak, a kéz mozgását követik és kalligrafikus jellegűek. Nagy hatással van művészetére, hogy kortárs és modern táncot tanul.
 
Képei a Város csendesen, de monotonan vibráló mindennapjainak nyüzsgését, pállott unalmát és elfojtott energiáit mutatják be. Olyan hétköznapi jeleneteket dolgoznak fel, mint utazás egy metrón. Kiállítását volt tanára, Lengyel András képzőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem adjunktusa nyitotta meg. Kováts Nikoletta kérdésünkre elmondta, hogy hagyományos technikával is készít festményeket. Jelenleg egy teljes alakos, életnagyságú figurákat bemutató sorozaton dolgozik. Művészetéből megélni még nem tud, de életét egyre inkább az alkotásnak, művészi kifejezésnek szenteli, mozgásba és festészetbe varázsolva sajátosan csábító világát.   
 
A kiállítás február 17-ig tekinthető meg a Pinceszínház Török Pál utcai épületében. 
(Nyitva tartás: hétfő-péntek: 9:OO-19:OO, kivéve szerdán 9:OO-18:OO)
 
Kiállítása megtekintése minden korosztálynak és nemnek ajánlott. Képei bevezet a női gondolkodás és lélek rejtelmeibe, kusza és fura világunk megszokott, de mégis abszurd történéseibe. Támogassuk és látogassuk a fiatal magyar művészeket!
 
Szilágyi Iván Péter
 

 

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://koz-zold.blog.hu/api/trackback/id/tr681736153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása