2010.01.08. 20:00| Szerző: zoldadmin1

 

Miért van az, hogy Magyarországon mindig csak a kisembereknek kell az utcára menniük, az ellenőröknek, a besúgóknak és kiskirályoknak sosem? Köszönik, ők jól elvannak.                  

Miért van az, hogy az APEH hónapról-hónapra diadalittasan és harci eredményként számol be arról, milyen szédítő ütemben növekedett a bírságok és megbüntetett vállalkozók száma? Miért jár az apehosoknak több százezres jutalom, ha lelakatolnak egy üzletet?                                

 

A kisvállalkozókat miért szívatja az állam és miért nem segíti? Miért kéne örülnünk a bezáratott boltocskák és kifőzdék látványának, ez eredmény és siker lenne? Erről ismerkszik meg a jó kormányzás?

 
 

 

 

Miért van az, hogy az oszlopokon lévő plakátokat, kézzel írott lakás vagy magántanár hirdetéseket mindig letépetik, míg a nagy cégek szinte korlátozás nélkül –bármit és bármikor- reklámozhatnak? Miért van az, hogy a rendőrök a közutak mellett álldogálnak és nem az utcasarkokon?

Biztos uraink miért csak az egyszerű, munkába igyekvő vagy hazafelé tartó emberek autóit intik le, de a villogós állami tankokat vagy a 20-30 milliós luxusautókat sosem?

 

 

 

 

Miért számít örömhírnek és fejlődésnek, hogy évről-évre növekszik a rokonaikat, szomszédaikat és konkurenseiket különböző hatóságoknál felnyomók száma? Közel egymilliós a tábor-bármelyik párt megirigyelné J Miért lehet névtelenül feljelentést tenni és ezzel legálisan tönkretenni a konkurenciát, más emberek életét?

Miért csak a kis boltokat és családias éttermeket zárja be és bírságolja meg az Adóhivatal? Miért nem hallani arról, hogy a Tesco, a Lidl áruházai, vagy McDonald’s éttermei is ilyen sorsra jutottak volna? Miért kap a külföldi vállalkozó vaskos adókedvezményt, míg magyar társa adóemelést? A bankok hitelei miért csak az egyébként is vagyonos vállalkozókat és családokat segítik?

 

A Ferenc körúti metrómegálló sosem lesz az Operabál helyszíne, gazdag emberek gyűjtőhelye. Politikus, milliárdos vállalkozó vagy cégvezető ritkán teszi tiszteletét a lepukkant placcon és talán ez a szerencséjük. Nem biztos, hogy bölcs dolog lenne emberek közé menniük azoknak, akik a tévében és a sikerlapok címoldalain virítanak. Milliós villáikból panaszkodva. Még megtépnék őket és még meg is érdemelnék…

 

 

Az aluljáró és annak zugárusai súlyos bűnösök, közellenségek. Miattuk állunk itt! Börtönbe velük! Legalábbis a közterület-felügyelők és a -néhanapján feltűnő, mindig új és jó meleg ruhában feszítő- rendőrök bűnözőkként bánnak velük. Hát igen. Magyarország tele van bűnözővel, de a „nép ellensége” tényleg a gornyadt virágait számla nélkül áruló, hajnalban kelő és agglomerációból bejáró nénike lenne? Vagy az a börtönből nemrég szabadult, 5 gyermekes anya, aki hidegben-fagyban reggeltől-estig kint van és elemeket, olcsó rádiókat árul? Vagy a rokkantnyugdíjas, kicsit mindig piros orrú bácsika, aki olyan szegény, hogy kénytelen kiállni a Mester utca sarkára-kiáltozva reklámozni ócska körömvágó készletét?

Bűnösök ők, jogi értelemben mindenképpen, nem adnak számlát. Gazemberek, még ilyet!!!

 

Kik a bűnösebbek? Ők, vagy azok, akik ilyen helyzetbe hozták őket? Akik miatt magukat megalázva és zaklatásoknak kitéve, az utcán kénytelenek árulni? Ki az alávalóbb, a paprikaárus vagy a rendőr, aki futni hagyja őt. Miután elvette portékáját.

 

Magyarország katasztrofális helyzetben van és nem elsősorban anyagilag. A pénztelenség csak a kisebb probléma, a nagyobb és aggasztóbb gond, hogy besug-ország lettünk. Nem most kezdődött, de egyre rosszabb. Lakhatatlan és bizalmatlan vidék, ahol az állam és polgárai ellenségek, ahol a másikat feljelenteni dicsőség. Ahol nélkülözni szégyen, de volt elnyomókból, gazdasági bűnözőkből miniszter is lehet. Ahol az aluljáróban számla nélkül áruló cigányt elviszik, de korrupt vezetőik szabadon mászkálhatnak.

 

 

Mindennek jó példája egy Mester utcában lévő falatozó esete. Spórolt pénzüket, idejüket kis bodegájukba fektető átlagemberek üzemeltetik, napi 14 órát a pult mellett állva. „Adóbűntény” miatt kéthetente becsukják őket, mert nem adtak számlát. Mégis újra és újra kinyitnak. Mert létezni és élni akarnak. Milyen különös, hogy a hatóságok a tőlük egy villamos megállónyira lévő Boráros téri McDonald’s-al sosem tesznek ilyet!? Sőt bővítették üzletüket.

 

Besug-országban csak a nagynak és erősnek áll a zászló, a többi mehet a levesbe. Csak egy kérdés marad, ha az összes csórót és balekot ellehetetlenítik, ha mindnyájunkat kicsinálnak, vajon kiből fog a sok ellenőr és becsületes milliárdos megélni…? Vajon kiket lehet majd megfejni, ha leggépisztolyozzák az összes tehénkét?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://koz-zold.blog.hu/api/trackback/id/tr581657538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása